Onder de titel 'Ouders' brengt Fotomuseum Den Haag deze zomer werk bijeen van ruim dertig kunstenaars-fotografen die in de afgelopen decennia hun eigen vader en moeder op indrukwekkende manier hebben afgebeeld. 

Mijn bijdrage aan de tentoonstelling bestaat uit een deel van de installatie 'Het Huis van mijn Ouders' (1993), opgenomen in de collectie van het museum.
Te zien zijn de foto's van de dingen uit mijn ouderlijk huis, zoals de bel in de gang of de stofzuiger in het aanrechtkastje (hieronder).

De volledige installatie bestaat uit De Dingen  en Mijn Ouders. Twee levensgrote portretten van mijn vader (hieronder) en mijn moeder spelen dan een bepalende rol: in de smalle binnenruimte, waar de foto’s van de dingen achter  centimeter dikke glasplaten werden getoond, is het niet mogelijk aan de spiedende blik van mijn ouders te ontkomen.
Zo voelde dat in het echt ook.

Ouders wordt de laatste grote tentoonstelling die door conservator Wim van Sinderen is samengesteld voor het museum. Eind 2022 neemt hij na ruim twintig jaar afscheid van Fotomuseum Den Haag.


De tentoonstelling is toegankelijk in de periode 2 juli tot 13 november 2022.
Locatie: Fotomuseum Den Haag. Stadhouderslaan 43, 2517 HV Den Haag
www.fotomuseumdenhaag.nl

Categories