Niet van Gisteren, memory voor rijpe geesten is een associatief memoryspel.

Voor mensen die van een spelletje houden, hun geheugen willen trainen, graag naar mooie dingen kijken èn nog wel eens een keertje verrast willen worden.
En die van gezelligheid houden, natuurlijk!

Het is gemaakt met de medewerking van de bewoners van verzorgingstehuis ‘Veenhage’ in Nootdorp.

Ik maakte het spel voor hen, en hun nog zelfstandig wonende vrienden. Maar zeker ook voor hun kinderen en kleinkinderen.

Samen spelen is contact maken!

jeneverglas

arcopal-2


Het spel is gebaseerd op herkenbare voorwerpen uit de afgelopen eeuw, in bezit van de bewoners van een verzorgingstehuis.memoryspel_theobos2015

 

20 Setjes gróte kaarten, lekker dik en stevig, full color gedrukt en afgewerkt met satijnvernis. Verpakt in een mooie stevige doos.

mooietheekop

siervaas

snoezepoes-3

Afgelopen zomer maakte ik een kunstwerk voor de binnentuin van een verzorgingstehuis in de buurt van Den Haag: een memoryspel dat lopend of luierend in de zonnige tuin kon worden gespeeld door de bewoners en hun bezoek.bos_160818_0710

 

Ik ben op visite gegaan bij de bewoners van het huis en vroeg of ik herkenbare voorwerpen mocht lenen om te fotograferen. Met deze foto’s maakte ik mijn eigen memoryspel. Niet helemaal zoals we dat kennen, met steeds twee identieke plaatjes maar wel met plaatjes die duidelijk bij elkaar horen. Op het ene plaatje zie je het voorwerp zoals je het kent. Op het andere zie je hetzelfde plaatje maar dan nadat het korter of langer bij mij ‘in de Photoshop zat’.

kabouter

Niet van Gisteren is een kunstzinnige variant op het memoryspel. Maar het is meer dan dat: in dit memoryspel train je niet alleen je geheugen maar doe je ook nog eens een beroep op je visuele associatievermogen.

Je kan het spel online kopen: klik op de knop onderaan deze pagina. Het spel kost €25,- inclusief de verzendkosten in Nederland. Je betaalt via je Paypal account, met je Credit Card of met een overschrijving (online of papier) van je bank.


bestel het spel